Krydstogt i Østersøen

Krydstogter

8 dage

Krydstogt i Østersøen med et af Royal Caribbeans flotte skibe. Krydstogtet starter og slutter i København.

Kursen er sat mod Baltikum. Vi lægger til i Tallinn, Skt. Petersborg, Helsinki og Stockholm. Skønt afstandene er korte, er byerne vidt forskellige. Tallinn har stor betydning for os danskere. Vi har altid haft et svagt punkt for esterne, og det var her, Dannebrog faldt ned. Skt. Petersborg er den mest spektakulære af byerne. Her gør de overdådige paladser, storslåede pladser og elegante facader indtryk. Helsinki er byen med det fantastiske lys, flot moderne arkitektur og smukke parker. Sejlturen ind til Stockholm gennem skærgården er blandt verdens absolut flotteste - og Stockholm er i sig selv Europas måske smukkeste hovedstad. Vi oplever byens pragtfulde bygninger og promenader.

 
I Skt. Petersborg har vi inkluderet en heldagsudflugt med dansktalende lokalguide, rundvisning i Eremitagen og det fantastiske Vinterpalads. I Tallinn, Helsinki og Stockholm har vi inkluderet halvdags byrundture.

På afgangen 24/5 anløber vi i rækkefølge: Stockholm, Tallinn, St. Petersborg og Helsinki.
 
Denne rejse har haft sidste afrejse i denne sæson. Vores vinterkatalog og nye, spændende program udkommer i starten af august 2014.

Er du interesseret i at vide om og hvornår, vi er klar med nye datoer og program for denne rejse, så kontakt os.
 
Tilmeld dig vores nyhedsbrev  og kom på forkant med alle nyhederne, nye kataloger og få gode rejsetips. 
 

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Prisen gælder for indvendig dobbeltkahyt kategori M pr person.

Vejret eller lokale forhold kan medføre, at anløb kan ændres af kaptajnen med kort varsel. 

Der bruges euro i Estland og Finland, rubler i Rusland og svenske kroner i Sverige.

Tillæg pr. person

Kategori H, udvendig kahyt
1.995,-
Kategori E2, med balkon
4.900,-
Enekahyt indvendig, kategori M
3.200,-
Enekahyt udvendig, kategori H
6.900,-
Afbestillingsforskikring
545,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 7 nætter om bord 
 • Helpension om bord
 • Velkomst-cocktailparty om bord
 • Underholdning om bord
 • Alle skatter og afgifter
 • Aktiviteter om bord
 • Gratis adgang til swimmingpools
 • Byrundtur i Tallinn
 • Udflugtsvisum i Skt. Petersborg
 • Byrundtur i Skt. Petersborg m/dansktalende lokalguide
 • Éntre til Vinterpaladset
 • Entré Peter-Paul Fæstningen
 • Byrundtur i Helsinki
 • Byrundtur i Stockholm 
 • Drikkepenge til skibet
 • Dansk rejseleder på hele rejsen


1. dag: Afsejling fra KøbenhavnKort
Kl. 13.00 er der ombordstigning i Københavns havn. Vi nyder frokosten om bord, medens bagagen bliver bragt til kahytten. Afsejling fra København kl. 17.00. Inden middagen inviterer rejselederen til velkomst-cocktailparty. Vi sejler nord om Sjælland og i løbet af natten under Storebæltsbroen.
 
2. dag: Cruising
En herlig dag til søs hvor det luksuriøse skib skal udforskes. I hjertet af skibet finder du et 7-etagers atrium med glasinddækkede elevatorer, der bringer dig op til toppen af skibet og helt op til den flotte Viking Crown Lounge med 360 graders panoramaudsigt. Skibets smukke åbne dæk giver dig mulighed for at nyde livet om bord lidt for dig selv. På soldækket kan du slappe af med en god bog under det mobile glastag, som sørger for, at en enlig byge ikke ødelægger dagen.
 
3. dag: Tallinn
Ankomst kl. 10.00 og afsejling kl. 17.30. Formiddags-byrundtur med rejselederen. Det er blevet “in” at tage til Estland - det nordligste og mest moderne af de tre baltiske lande. Danmark har haft et tæt forhold til Estland i århundreder. Ifølge legenden faldt Dannebrog ned fra himlen i Estland i 1219, og en del af landet hørte under den danske krone til langt op i middelalderen. Tallinn rummer adskillige vidnesbyrd om danskernes tilstedeværelse gennem tiderne. Vi kører først en panoramarundtur i bus efterfulgt af et besøg i Tallinns gamle bydel, der kun kan nydes til fods. Her skal vi naturligvis se Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog faldt ned. Vi ser også Alexander Nevskij-Katedralen, Ordensborgen og Dombjerget.

Tallinn
Foto: Det danske flag i Den Danske Konges Have i Tallinn.
 
4. dag: Skt. Petersborg
Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 23.00. For 300 år siden anlagde Peter den Store Ruslands nye hovedstad. Byen skulle åbne det russiske rige mod Vesten. Skt. Petersborg er stadig et fortryllende møde mellem Øst og Vest og er i dag det sted, hvor man føler Ruslands næsten ufattelige skønhed og elegance. På byrundturen passeres zartidens prangende paladser, monumenter, kirker og pladser samt Blodskirkens farvestrålende løgkupler. Vi besøger Peter-Paul Fæstningen, hvor vi ser enkekejserinde Dagmars sidste hvilested. Vi ser også det myldrende liv på hovedgaden Nevskij Prospekt. Efter en typisk russisk frokost besøger vi Vinterpaladset, som er hjem for Eremitagen. Vinterpaladset er et kunstværk i sig selv. Bag paladsets pastelgrønne barokbygning skal vi opleve ét af verdens største og mest betydningsfulde museer. Eremitagen rummer 400 sale og næsten 3 millioner kunstgenstande.

Skt. Petersborg
Foto: Blodskirkens farvestrålende løgkupler i Skt. Petersborg.
 
5. dag: Helsinki
Ankomst kl. 10.00 og afsejling kl. 17.00. Om formiddagen kører vi en rundtur i Helsinki. Byen er omgivet af havet på 3 sider -  mod syd, øst og vest. Det giver en helt speciel atmosfære. Her kan vi nyde den moderne arkitektur, som Finland er så berømt for. Vi ser det travle havnemiljø, Senatstorvet, Finlandia Hall, det moderne operahus og Sibeliusmonumentet med dets 527 stålpiber. Vi har også inkluderet et besøg i den usædvanlige Temppeliaukio-kirke, der er skåret ind i klippen. Eftermiddagen på egen hånd.

Temppeliaukio kirken
Foto: I Helsinki ser vi den usædvanlige Temppeliaukio-kirke, der er skåret ind i klippen.
 
6. dag: Stockholm
Ankomst kl. 7.30 og afsejling kl. 16.30. Stå tidligt op, og nyd den eventyrlige indsejling gennem den stockholmske skærgård. Her er indimellem så smalt, at man nægter at tro, det kan lade sig gøre at navigere dette kæmpeskib sikkert gennem de mange klippeskær. I Stockholm tager vi på panoramatur med bus. Byens beliggenhed er simpelthen enestående. Stockholm er omgivet af vand på alle sider, og selv i byens centrum finder man uforstyrret natur. 
Vi slutter byrundturen af med en slentretur i Gamla Stan. Det var på denne lille ø, at Stockholm blev anlagt for 750 år siden. De fleste bygninger er fra 1600-tallet, og på øen ligger også Kungliga Slottet. Eftermiddagen på egen hånd. Besøg evt. det berømte Vasamuseum.

Vasaskibet
Foto: I Stockholm besøger vi det berømte Vasamuseum med Vasaskibet.
 
7. dag: Cruising
Endnu en herlig dag til søs. Måske en tur i én af de mange swimmingpools eller et slag minigolf? Sidst på aftenen sejler vi igen under Storebæltsbroen. Det er helt fanstastisk at stå på øverste dæk, når vi sejler under. Det ser ud, som om vi er så tæt på, at man bare kan række hånden op og røre.
 
8. dag: 
Vi ankommer til København kl. 7.00 
 
Legend of the Seas
Skibet tilhører rederiet Royal Caribbean International. Der er plads til 2.076 passagerer om bord. Her finder du masser af aktiviteter. Observatorium, hvor man kan studere himmel og hav. Underholdning hver aften. Kasino, barer, restauranter, spa, swimmingpools, whirlpools, shows, ShipShape-fitnesscenter og klatrevæg. Skibet er nyrenoveret og opgraderet med specialrestauranterne Chops Grille og Izumi, udendørs filmlærred ved swimminpoolen og R BAR  med 60'er-stemning. Chops Grille er Royal Caribbeans populære bøfrestaurant, som også serverer dejlig seafood og herlige desserter. Izumi er et asiatisk fusions-køkken, som også har en stor sushi a la carte-menu.
Kahytterne, vi benytter, er indvendige: kategori M, ca. 13 m2, og udvendige: kategori H Ocean View, ca. 15 m2 og kategori E2, ca. 18 m2 med lille balkon.

Læs mere om skibet her.

Legend of the seas
Foto: Legend of the Seas sejler ud i solnedgangen.
Værd at vide om krydstogter i Østersøen
 
Alkohol: Det er ikke tilladt at medbringe alkohol ombord. Toldfri varer som er købt i land eller måske på skibet skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil den sidste dag, hvor det kan afhentes. 
Alkohol kan købes ombord i restaurant og barer, aldersgrænsen for at drikke øl og vin er 18 år og 20 år for likør og spiritus. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år. 
 
Betaling ombord: Valutaen om bord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en "Sea Pass konto”. Den giver mulighed for, at kvittere for alt der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. 
 
Drikkepenge: I land rundes regningen op på restauranter og for taxakørsel. 
Drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 15 % tilføjes alle regninger på drikkevarer, specialrestauranter og skønhedsbehandlinger.
 
Elektricitet og brug af pc: Der er stikkontakt til barbermaskine i kahytten (110/220 volt - og I behøver ikke medbringe "adapter"). I alle kahytter er der make-up bord og hårtørrer. Der er flere muligheder for at koble sig på nettet. I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet. Der findes også internetcafé om bord. Prisen for at være koblet op er forholdsvis høj ca. 75 cents pr. minut.  
 
Fitness Center: Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret. 
 
Graviditet: Er du gravid kan du rejse på cruise frem til du er i 23. uge af svangerskabet. Er du kommet ind i 24. uge i svangerskabet, kan du desværre ikke rejse på cruise. Gravide skal medbringe en lægeerklæring skrevet på engelsk, hvor lægen oplyser om, hvor langt i svangerskabet man er, samt at man er i god form og, der ikke er nogen høj risiko ved svangerskabet.
 
Kajplads i København: Oceankaj C330, Oceanvej, 2150 Nordhavn.
 • Hvis I kører til skibet i bil, findes der en offentlig parkeringsplads ca. 100 m fra skibet. Der er plads til ca. 200 biler, og det er en betalings plads.
 • Skal I til skibet med offentlig transport er nærmeste S-togs station Nordhavn station, hvor der er ca. 3,5 km til fods ud til Oceankaj. Fra Østerport Station er der ca. 5 km til kajen.
 • Der kører p.t. ingen busser til Oceankaj på lørdage.
 • Kommer I med taxa til og fra kajen, kan den køre helt hen til skibet.
Kasino: For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år. 
 
Læge: På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da Den Offentlige Sygesikring og forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg.
Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, Det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller 65-Ferie.
 
Middag: Gruppen er booket til at spise sammen. Rejselederen oplyser om tid og sted.  
 
Minibank: I minibanken ved Guest Relations Service på dæk 5 ombord, kan man hæve både EUR og USD.
 
Ombordstigning: Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering. 
På Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.dk skal man selv foretage forhåndsregistreringen. Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe vinpakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger, tilføje kreditkortoplysninger og Crown & Anchor medlemsnummer, samt oplyse nærmeste pårørende. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 40 dage før afrejse. 
Rejseplanen vil være påført et reservations ID, dette skal bruges ved registreringen.
Hvis du har spørgsmål til denne registrering, kontakt da venligst 65-Ferie straks efter modtagelsen af rejseplanen. 
 
Parkering: I forbindelse med den nye Oceankaj ligger der en offentlig parkeringsplads. Den ligger ca. 50-100 fra skibet. Der er plads til ca. 200 biler, og det er en betalings plads.
 
Pas: Gyldigt pas skal medbringes. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst. 
 
Prisen inkluderer ikke: Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter. 
 
Påklædning: Gode, bekvemme sko. Varieret tøj som i Danmark på samme årstid. En trøje/regnfrakke/vindjakke bør medbringes. 
 
Påklædning på skib: Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftenener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet.
Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj om bord. Hvis du ønsker at træne, er mulighederne mange, så husk at medbring træningstøj. 
I får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i pool-områderne under jeres cruise. 
 
Rygning: Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs. 
 
Sikkerhedsøvelse: Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget. 
 
Spa/Solarium: For at benytte Ship Shape Spa skal man være fyldt 18 år, for solarium er aldersgrænsen 16 år. 
 
Udflugter købt på skibet: Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at 65-Ferie ikke kender til programmerne på turene og at guiden som oftest taler engelsk.
 
Vaccinationer: Se Statens Serum Institut www.vaccination.dk.og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk . Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til 65-Feries gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.
 
Valuta i land: Euro EUR i Tallinn og Helsingfors, rubler RUB i Skt. Petersborg, og svenske kroner SEK i Stockholm. 
 
Venligst bemærk: Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol, strygejern, saks, knive, vinåbner, hårtørrer, ulovlige rusmidler, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske tranformere, brandbare væsker, sprængstoffer(såsom fyrværkeri), hockey stave, skateboards/surfboards.
 
Visum: Udflugtsvisum i Skt. Petersborg er inkluderet. Visummet er begrænset til den tid udflugten varer. Hvis man ønsker at gå rundt på egen hånd i Skt. Petersborg efter udflugten, kræver de lokale myndigheder, at man er i besiddelse af et individuelt turistvisum inden rejsens start. Venligst kontakt 65-Ferie for nærmere information senest 45 dage før afrejse. Gebyr for dokumentation til brug for visumudstedelse kr. 300,-. Visum koster ca. 500,- .
 
Yderligere informationer: Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside http://royalcaribbean.dk
 
Ændring i rejserute: Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.