Rejser til Belgien

Belgien er et lille land med masser af muligheder. 65-Ferie har et udbud af spændende busrejser og flodkrydstogter til det lille land. Tag blandt andet med på julemarked i dejlige Bruxelles og smag på belgiens fantastiske chokolade, på storbyferie i hyggelige Brugge, belgisk flandern eller på et flodkrydstogt fra Holland.


Fakta om Belgien

Kongeriget Belgien er et vesteuropæisk land, der grænser mod vest til Nordsøen, mod nord til Holland, mod øst til Tyskland og Luxembourg og mod syd til Frankrig. Belgien er en føderation af det nederlandsksprogede Flandern, det fransksprogede Vallonien og den tosprogede hovedstad Bruxelles. Landet er historisk omtrent det samme som de sydlige Nederlande. Belgien opstod ved en revolution i 1830, da det blev løsrevet fra de nordlige Nederlande (det nuværende Holland).  Landet har oplevet en lang række af menneskevandringer og kulturer. Som et resultat heraf er Belgien i dag en af Europas smeltedigler med keltiske, tyske, franske, hollandske og spanske kulturpåvirkninger.

Hovedstad: Bruxelles
Indbyggertal: 10,8 mio
Areal: 32.545 km²
Sprog: Nederlandsk, fransk, tysk
Tidsforskel: Ingen
Klima: Klimaet er præget af nærheden til Atlanterhavet. Somrene er kølige og vintrene milde. Den rigelige nedbør er jævnt fordelt over hele året.
Valuta: Euro (EUR)